Pieczona noga z kaczki z buraczkami - Hantle na talerzu
Blog o treningu ciała, twarzy, diecie, naturalnych lekach i kosmetykach, tworzony przez parę trenerów

Pieczona noga z kaczki z buraczkami

Pieczona noga z kaczki z buraczkami. Danie główne obiadowe w żywieniu paleo.

WYKONANIE:
4 nogi z kaczki myjemy (np. z Biedronki, z serii Wolno Gotowane), przyprawiamy solą, imbirem oraz mieszanką warzywną (polecamy taką jak na zdjęciu, jest naturalna i bez chemii, zakupiona w sklepie AkademiaWitalności.pl).

Pieczemy w naczyniu żaroodpornym ok. 1 h – 1,5 h w 200 stopniach.

W tym samym czasie możemy upiec BURAKI, na innym poziomie piekarnika, w mniejszym naczyniu żaroodpornym (buraki myjemy, układamy w całości, nie obierając ze skórki). Miękkość sprawdzamy widelcem.

Przeważnie udaje się upiec mięso i warzywa w tym samym czasie. Dopiero po upieczeniu i ostudzeniu buraki obieramy, kroimy w plasterki lub ścieramy na tarce, a następnie  ozdabiamy zieleniną wedle gustu.

Smacznego!

omentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Blogi miejskie porady-kulinarne genis.pl

Kategorie wpisów

Archiwum artykułów