Placki owsiano-gryczane z kremem czekoladowym - Hantle na talerzu
Blog o treningu ciała, twarzy, diecie, naturalnych lekach i kosmetykach, tworzony przez parę trenerów

Placki owsiano-gryczane z kremem czekoladowym

Macie ochotę na coś słodkiego, ale jednocześnie zdrowego? Oto nasza propozycja na pierwsze, drugie śniadanie lub na podwieczorek. Placki owsiano-gryczane z kremem czekoladowym i owocami leśnymi. Dzieci zajadają je ze smakiem.

PLACKI OWSIANO-GRYCZANE  Z KREMEM CZEKOLADOWYM

Składniki:

10 białek jaj (najlepiej ekologicznych)

60 g płatków owsianych błyskawicznych
60 g płatków owsianych górskich
120 g mąki gryczanej
150 g kefiru
25 g ksylitolu lub erytrytolu(opcja)
3 g kurkumy
2,5 g sody oczyszczonej
500 mg glikozydu steviolowego (uwaga na podróbki)

Połączyć składniki. Kłaść masę na patelnię przetartą olejem kokosowym, smalcem lub masłem klarowanym. Polecamy małe porcje, wielkości pokrywki od  średniego słoika.

KREM DO PLACKÓW

Zmiksować następujące składniki:

100 g awokado

50 g wody
3o g kakao

75 g izolatu serwatki  (Metapure)
20 g ksylitolu lub erytrytolu

200 mg glikozydu steviolowego
80 g wody

W takiej kolejności wkładamy składniki do blendera i miksujemy na jednolitą masę.

Zostawiamy placki do ostygnięcia, na kratce.  Nakładamy obficie krem i  owoce leśne.

Ps. Sprawdziliśmy, że w pośpiechu, sprawdzają się nawet suche, bez niczego 🙂

Smacznego

✌💪

omentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Blogi miejskie porady-kulinarne genis.pl

Kategorie wpisów

Archiwum artykułów