Ciastka bez glutenu, kokosowe - Hantle na talerzu
Blog o treningu ciała, twarzy, diecie, naturalnych lekach i kosmetykach, tworzony przez parę trenerów

Ciastka bez glutenu, kokosowe

Najnowszy wytwór mojej wyobraźni to ciastka bezglutenowe, kokosowe, które nazwałem neoPaleo. Od dzieci usłyszałem: „dobre, tato!” Dziś dzielę się tym przepisem z Wami. Ciasteczka są bezglutenowe, idealne dla osób będących na diecie Paleo, ale nie tylko. Krem to prawdziwe niebo w gębie, choć pewnie niektóre składniki Was zaskoczą…

Przepis na ciastka bezglutenowe  – neoPaleo

SONY DSC

 

Składniki na masę:

100 g mąki kokosowej
200 g mleka kokosowego
5 całych jaj wielkości L
15 g ksylitolu
350 mg glikozydu stewiolowego
20 g pestek dyni

WYKONANIE

Wszystkie składniki połączyłem łyżką w misce, następnie przełożyłem do foremek silikonowych i wstawiłem do piekarnika: 25 minut w temp. 180 stopni z termoobiegiem.

 

Składniki na krem 

50 g mleka kokosowego
10 g ksylitolu
50 g izolatu białka wołowego
15 g kakao

 

WYKONANIE

Wszystkie składniki mieszałem w kubku łyżką, aż do uzyskania jednolitej masy. Gotowe 🙂

SONY DSC

Smacznego !

ntarz

  1. Jaxon Jaxon
    18 listopada 2016    

    People nolmlary pay me for this and you are giving it away!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Blogi miejskie porady-kulinarne genis.pl

Kategorie wpisów

Archiwum artykułów